Повернутися на сторінку

Коментарів: 10

  1. 2015-02-26 в 21:10:43 | Зіркохід

    Химерна проза, надто закрутиста як на мій моск grin. Просто я, на свій сором, не ваш читач rolleyes.

    Успіху на конкурсі!

  2. Дякую. Буду сподіватись, що мій читач десь тут знайдеться wink

  3. Вітаю!

    Автор спробував зобразити вищі аспекти буття, причому події переніс на українську землю. smile

    Як на мене, треба ще добре попрацювати над темою (а потім — і над твором). Прибрати подібні двозначності, як «бог без інтелекту» та "бог створив особистість, але забажав чогось вищого". А далі оці вищі божі аспекти говорять про те, що «бог - не всемогутній» — це довела створена людьми машина... Трохи абсурдно читається.

    НЕ зрозуміла, в чім колоритність мови Обмеженості.confused

    Не зрозуміла, до чого там ікона Ісуса, як Творця confusedconfused Місія Ісуса була геть у іншому, його складно назвати Творцем...

    Щиро радила б почитати якусь характерну літературу про небожителів. Можна почати із «Сильмариліона»,grin а потім рухатись у бік агностичних творів. Усе це точно переверне ваше розуміння Бога.

    А так, мабуть, оповідання можна віднести до підліткової прози.

    Успіху.

  4. Мій уявний Бог - не християнський, тому Ісуса я використав чисто як зображення одного з аспектів Бога.

    Про всемогутність - це ж не я придумав. Ще в часи античності греки помітили цей парадокс, пізніше стало ясно, що це частина парадокса Рассела про універсальну множину. Якось так.

    А щодо "двозначностей" - то вони мені подобаються. Не хочеться використовувати стандартних богів, треба нотка парадоксальності.

    Щодо мови Обмеженості, то справді тупо вийшло. Просто тоді чомусь захотілось, щоб він говорив так.

    А твір справді з завданням не впорався.

    Дякую за конструктивний коментар.

  5. Не бачу прямого зв’язку між потворністю і обмеженістю. Не розумію мотивів майже вічної істоти, яка у один момент вирішила всіх знищити. Не розумію взагалі нічиїх мотивів, все занадто схематично.

    Автор загубився між притчею і оповіданням, зліпивши щось середнє і як наслідок посереднє, якщо ви вже так любите гру слів.

    Але читається легко, факт.

    Головне тепер цю легкість не втратити коли пропрацьовуватимете твори трохи ретельніше.

  6. Читабельно. Ідея про концепції сподобалася, самі концепції викликали нерозуміння - чому саме Любов, Розвиток, Радість і Обмеженість? А не щось інше? Неприродне поєднання. Я хочу сказати, що разом ці концепції не утворюють щось єдине.

  7. Вони і не мають щось єдине утворювати. Якби утворювали, я б обійшовся Однією концепцією wink

    Але дякую. Якщо це викликає нерозуміння, треба з цим працювати.

  8. Привіт) сподобався твір) викликав у думках справжню картинку, яскраву, дивну, і таку, що запам,яталася.

    Успіхів)

  9. Мій уявний Бог - не християнський, тому Ісуса я використав чисто як зображення одного з аспектів Бога.

    Дивне зізнання, як на мене. Я тут угледіла якраз багато чого християнського чи принаймні такого, що християнству не суперечить. (Засмути агностика - скажи, що в нього християнські погляди smile )

    Сподобалась теорія про створення Всесвіту із початкових спалахів ідей. Віруючі автори не ризикнули б фантазувати про Бога так, щоб це виходило за межі релігійного вчення; тим цікавіше ознайомитись із фантазуванням невіруючих. smile

    Образ Обмеженості проасоціювався з Люцифером. Так що навіть його мова цілком сприйнялася, бо диявол завжди прагне все спотворити (з того ж таки християнського вчення). А самогубство Обмеженості в кінці твору сприйнялося як така собі альтернативна історія в духовному світі. А що, якби диявол після падіння спрямував свою злість не на Бога та людину, а на себе самого? і захотів би вчинити самогубство? Ну вбити себе не вбив би, бо безсмертний, а от світ від такого рішення потерпав би, мабуть, не менше, ніж в історії реальній.

    Щиро радила б почитати якусь характерну літературу про небожителів. Можна почати із «Сильмариліона», а потім рухатись у бік агностичних творів. Усе це точно переверне ваше розуміння Бога.

    Хочеться дати одну пораду. Перш ніж перевертати уявлення про Бога, треба те саме уявлення спочатку отримати. А для цього - ознайомитись передусім з релігійними джерелами.

    Бо більшість людей, які жодного разу не відкривали Біблії, а думають, що про Бога щось знають, насправді не знають про нього нічогісінько.

    Ну, це я не для розпалювання релігійного холівару, а так, по твору... smile

  10. Загальне враження: Не дуже сподобалось

    Ідея: не нова і не дуже оригінально подана. Оригінальність її в тому, що місце подій Україна.

    Мова: хороший словниковий запас, без особливих перлів.

    Персонажі: на мою думку не дуже розкриті, і не дуже перконливі, причому теж виникає питання, чого саме ці концепції, а не інші.

    атмосфера: непереконлива.

Повернутися на сторінку
Прокоментуйте!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментувати без реєстрації

(войти без комментирования)

Ім’я та сайт використовуються тільки при реєстрації

Якщо ви вже зареєстровані як коментатор або прагнете зареєструватися, укажіть пароль і свій діючий email.

(обов’язково)